Hlavní obsah

Muž ubodal v Rakovníku zaměstnankyni supermarketu

Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký
Rakovník
Aktualizováno

V Rakovníku ve čtvrtek odpoledne pobodal 39letou zaměstnankyni místního supermarketu její rodinný příslušník. I přes rychlý zásah záchranářů a resuscitaci žena na místě podlehla smrtelnému zranění. Případ vyšetřují policisté, kterým se podařilo pachatele zadržet.

Článek

Podle mluvčího středočeských policistů Jakuba Vinčálka hrozí 56letému pachateli až 18 let vězení.

K dramatickému zásahu vyjížděli záchranáři z Rakovníka, z Prahy byl na místo vyslán také vrtulník záchranné služby.

„Žena utrpěla bodnou ránu v blízkosti srdce a její stav byl kritický,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Podle záchranářů žena z rány masivně krvácela a záchranáři jí museli nahrazovat krevní ztráty infuzemi.

„Její stav se rychle zhoršoval a záchranáři museli nakonec přistoupit k resuscitaci, přes veškerou snahu se ženu nepodařilo zachránit a těžkému zranění na místě podlehla,“ doplnila Janečková.

Podle informací Práva dorazili záchranáři na místo takřka současně s policií. Ta útočníka rychle zpacifikovala a lékař mohl zasáhnout, ale i tak už bylo na záchranu života pozdě.

Spekulovalo se o rukojmí

Kriminalisté místo po činu uzavřeli a začali vyšetřovat okolnosti vraždy. Objevila se spekulace, že muž držel už pobodanou ženu jako rukojmí a bránil lékařům v tom, aby jí pomohli. „Skutečně ztratila velké množství krve a to, že se ke zraněné nemohli záchranáři dostat a rychle jí poskytnout pomoc by tomu mohlo nasvědčovat, ale zasahující lékař zatím tuto informaci nepotvrdil,“ uvedla Janečková ze záchranky.

Kriminalisté žádné další podrobnosti nezveřejnili ani v průběhu odpoledne při ohledávání místa činu. „Vyšetřování je na začátku a nic dalšího nebudeme zveřejňovat,“ uvedl Vinčálek a nepotvrdil ani nevyvrátil spekulace o držení ženy jako rukojmí.

Reklama

Výběr článků

Načítám