Hlavní obsah

Muž téměř ubodal přítelkyni na Opavsku, zadržela ho zásahovka

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Heraltice

Ostravští krajští kriminalisté obvinili pětapadesátiletého muže z pokusu o vraždu, podle vyšetřovatelů zaútočil nožem v pondělí večer na šestatřicetiletou ženu. Svědci události uvedli, že muž napadl svou přítelkyni v jejich bydlišti v obci Velké Heraltice na Opavsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie muže obvinila také z vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví, hrozí mu až osmnáctiletý trest vězení. Krvavý incident se odehrál na balkóně nízké bytovky v ulici Zahradní a podle svědka, který jej popsal redakci Novinek, mu přihlížela z oken řada lidí. Jedna žena na agresora křičela, ať nechá poškozenou na pokoji, a zavolala na něj policii.

Mluvčí kriminalistů Richard Palát Novinkám ve středu sdělil, že násilník zaútočil na šestatřicetiletou ženu nožem. „Způsobil zranění, které ji bezprostředně ohrožovalo na životě,” uvedl mluvčí. Žena skončila v péči lékařů, kteří ji přepravili do nemocnice.

„Lidé to sledovali z oken, jak muž na balkóně řve a bodá nožem do přítelkyně,” popsal jeden ze svědků. Muž prý odmítal s policií spolupracovat a zabarikádoval se. Palát potvrdil, že situaci musela vyřešit až zásahová jednotka.

„Muž byl policii na místě zadržen. Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy pro následné zkoumání znalců. Prověřují také motiv a veškeré okolnosti spáchání skutku,” dodal mluvčí s tím, že se letos jedná o sedmé podezření z vražedného trestného činu v kraji, přičemž všechny pachatele se podařilo určit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám