Hlavní obsah

Muž spadl z Karlova mostu do Vltavy, zachránila ho dvojice z lodi

Novinky, jap
Praha

Lidé z výletní lodi, která v sobotu odpoledne plula po Vltavě v Praze, zachránili život muži, který spadl z Karlova mostu do řeky. Pro muže skočila do vody dvojice z lodi a vytáhla ho na palubu, tam zachránci zahájili oživovací pokusy. Muže pak převezli záchranáři do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž spadl z Karlova mostuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

V sobotu odpoledne spadl z Karlova mostu do Vltavy muž. Zda se jednalo o pokus o sebevraždu, nebo o nešťastnou náhodu, zjišťují policisté. Tělo muže leželo bezvládně ve vodě. Skočila pro něj dvojice z výletní lodi, která plula náhodou okolo.

"Tato dvojice vytáhla muže bez známek života na palubu, kde u něj byla zahájena resuscitace. Podle mých informací se na palubě nacházel i zdravotník v době osobního volna. Ještě před příjezdem našich posádek se u muže podařilo obnovit srdeční činnost," řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na pomoc vyjížděli na místo také hasiči, policisté a strážníci městské policie.

"My jsme na místo vyslali dvě jednotky. Po příjezdu hasičů už se muž nacházel na palubě výletní lodi, odkud jsme ho pomohli transportovat k záchranné službě," sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hledali druhého člověka

Záchranáři převezli muže po ošetření ve vážném stavu do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Protože se objevila informace, že do vody mohli spadnout dva lidé, propátrali hladinu Vltavy ještě strážníci na člunu, avšak bezvýsledně.

"Celou událostí se již zabývají policisté. Přesné okolnosti zatím nejsou známy, a to vzhledem k tomu, že je muž ve vážném stavu v nemocnici," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám