Hlavní obsah

Muž si po neshodách s přítelkyní vlezl do kašny a poté se usadil na autě

Právo, ch
České Budějovice

Jak utržený ze řetězu řádil ve středu nad ránem v českobudějovických ulicích opilý šestadvacetiletý mladík. Nejdříve se vykoupal v Samsonově kašně na náměstí Přemysla Otakara II. a o hodinu později vyskočil na kapotu osobního auta na Mariánském náměstí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci si výtržníka všimli poprvé těsně před druhou, kdy pobíhal v podloubí a crčela z něj voda a vykřikoval. Hlídce tvrdil, že se nepohodl s přítelkyní a údajně nedopatřením spadl do kašny a lituje svého vykřikování,“ řekl Právu mluvčí městské policie Václav Sup. Dodal, že strážníci mu domluvili a poslali jej domů.

To ještě nevěděli, že za hodinu se s ním srazí o pár ulic dál, kde volala z kabiny auta o pomoc mladá žena, neboť chlapík si hověl na kapotě jejího volkswagenu a nechtěl slézt. Strážníky pak začal častovat hrubými urážkami. Ti museli proti němu použít donucovací prostředky a nasadit mu pouta. Následně jej převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Pro řadu přestupků proti občanskému soužití a veřejnému pořádku a pro pravděpodobné poškození vozidla, jehož stav nebylo možné vzhledem ke světelným podmínkám na místě důvěryhodně ověřit, byl incident předán příslušnému správnímu orgánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám