Hlavní obsah

Muž si měl objednat vraždu známého přes Facebook, nabízel 20 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský městský soud se začne příští týden zabývat kauzou Michala B., který údajně připravoval ze Švýcarska vraždu svého známého v Praze. K činu prý zjednal dalšího muže a úkoloval ho přes Facebook.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby, chtěl Michal B. známého zabít kvůli neshodám v podnikání v oblasti homosexuální prostituce, vzájemným dluhům i tomu, že se v bytě Michala B. choval "nepřístojně". Obžalovanému hrozí až 20 let vězení.

Michal B. se podle obžaloby loni v srpnu z basilejského hotelu Ibis i z dalších míst ve Švýcarsku telefonicky i přes e-mail pohádal se svým známým.

"Následně zablokoval poškozeného na sociální síti Facebook a začal hovořit o tom, že ho musí zničit, respektive nechat zabít, že 'si nezaslouží tady bejt'," popsala obžaloba.

Nafingovaná pomoc

Svědka, jenž v cizině pobýval s ním, se prý Michal B. zeptal, zda nezná nějaké lidi, kteří by nepohodlného známého dokázali odstranit. Říkal, že v opačném případě si na to sežene "nějaké negry z Prahy, kteří mu vozí kokain".

Svědek si uvědomil, že to Michal B. myslí vážně, a z obavy o mužův život se naoko nabídl, že na likvidaci najme svého otce. Michal B. s tím souhlasil.

Svědek pak odjel do Prahy, kde ohroženého muže informoval o plánu Michala B.. S Michalem B.poté komunikoval přes Facebook. "Obviněný mu 15. srpna 2015 ve 13:55 hod. na Facebooku potvrdil, že skutečně chce, aby zajistil prostřednictvím svého otce, který však o ničem nevěděl, usmrcení poškozeného," tvrdí státní zastupitelství.

V následném telefonickém rozhovoru Michal B. za vykonání vraždy slíbil vyplatit 20 000 až 30 000 korun. Muž, který měl být zavražděn, se obrátil na policii a Michal B. byl 16. srpna zadržen v Aši.

Reklama

Výběr článků

Načítám