Hlavní obsah

Muž se zpovídá ze znásilnění čtyřleté dívky, vinu popírá

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Královéhradecký krajský soud v pondělí pokračoval výpovědí svědků v odročeném případu pětapadesátiletého muže, kterého obžaloba viní z toho, že 20. dubna loňského roku ve vesnici na Pardubicku znásilnil teprve čtyřletou holčičku.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaného přivedla k soudu justiční stráž přímo z vazby.

Článek

Soudní jednání, které začalo v prosinci loňského roku, čekalo na zpracování nových znaleckých posudků. Pokud se obžalovanému prokáže vina, hrozí mu za zločin znásilnění až 12 let za mřížemi.

"Zezadu k ní přistoupil a do úst jí vstrčil látkový předmět červené barvy. Poté ji odvedl do ústraní ke stavební buňce, kde za účelem vlastního sexuálního uspokojení jí po stažení kalhot a spodního prádla prsty několik minut dráždil v oblasti konečníku a poševního vchodu," stojí v obžalobě. Svého jednání měl muž podle stejného spisu zanechat asi po dvaceti minutách, kdy se domníval, že někdo přichází.

Dívenka měla zranění v oblasti konečníku, dodnes trpí poruchou přizpůsobení a bojí se cizích lidí. Na obžalovaného údajně sama ukázala s tím, že je to onen "zlobivák".

Rodina obžalovaného ruší soudní jednání

Obžalovaný však vinu od začátku odmítá, k soudu ho přišla podpořit i početná rodina. Jeho obhájce v pondělí zpochybňoval především samotné vyšetřování. Soudce musel členy jeho rodiny upozornit, aby se na rozdíl od minulého soudního jednání zdrželi jakýchkoli hlasitých projevů. Přesto je musel i tentokrát soudce napomenout, když se ironicky začali smát po výpovědi policejní vyšetřovatelky, kterou obhajoba předvolala jako svědkyni.

Obhájce jí položil mnoho nepříjemných dotazů. Vysvětlovala například, jak policie postupovala během výslechu poškozené dívky a jak dívka poznala obžalovaného mezi třemi dalšími muži během rekognice.

V soudní síni se na žádost obhájce promítal i záznam z prověrky na místě činu. Podle policistů je dívenka na stavební parcelu obžalovaného dovedla sama, ovšem na polovině záznamu není slyšet, co holčička říká. Rozhodnout by mohl až doslovný přepis nahrávky, o který obhájce požádal. Soud bude v příštích dnech pokračovat výpovědí dalších svědků a soudních znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám