Hlavní obsah

Muž se vydával za policistu a chtěl řidiči zabavit auto

Most

Mladý muž z Chomutova chtěl levně přijít k automobilu. Na silnici mezi Mostem a Chomutovem mával na projíždějící vůz a donutil ho zastavit. Vydával se za policistu a řidiči tvrdil, že mu zabavuje auto. Když to řidič odmítl, napadl ho.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Řidič vozu značky Opel si všiml, že přes svodidla přelézá nějaký muž, který vstupuje do vozovky proti jeho autu a mává nějakým průkazem. Muž za volantem slyšel, jak neznámý křičí 'Zastavte, policie!'. Toto několikrát zopakoval. Řidič musel své auto zastavit, jinak by muže porazil," uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Mladý muž řidiči tvrdil, že probíhá policejní akce a jeho vůz se zabavuje. S tím se ale řidič nechtěl smířit a žádal po údajném policistovi služební průkaz a identifikační číslo, které samozřejmě neměl. Místo toho "policista" řidiče napadl.

"Řidič vystoupil z vozidla, před tím stačil ukrýt klíčky od zapalování. Falešný policista pak začal auto prohledávat, a když klíče nenašel, tak poškozeného udeřil pěstí do obličeje. Na muže stále křičel, napadal ho a vyhrožoval," uvedla Světláková.

Muži přišli na pomoc další řidiči a posléze i skutečný policista. I toho se mladík pokusil udeřit do obličeje. "Policista se úderu vyhnul a proti podezřelému použil donucovacích prostředků. Muž pak následně skončil s pouty na rukou v policejní cele. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Kladný byl ovšem test na přítomnost drogy v těle," popsala Světláková.

Jednatřicetiletý muž byl obviněn z loupeže a násilí proti úřední osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám