Hlavní obsah

Muž se v Brně vydával za pražského strážníka. Chytila ho skutečná hlídka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Povědomá uniforma, ale neznámá tvář. Hlídku brněnských strážníků upoutal v pátek mladý muž oblečený do žluté polokošile s reflexními prvky a označením „městská policie”. A především nášivkou používanou strážníky v Praze. Muž se za policistu pouze vydával, nyní ho proto čeká správní řízení a hrozí mu pokuta.

Muž v uniformě policieVideo: MP Brno

 
Článek

Brněnští strážníci muže zmerčili u hlavního nádraží moravské metropole. Kromě toho, že v něm nepoznali žádného ze svých kolegů, měl falešný strážník na hrudi dokonce látkový služební odznak.

Před strážníky se muž nejprve hájil tím, že v hlavním městě opravdu pracuje a před příjezdem do moravské metropole se nestihl převléct. Jenomže hned po dalším dotazu musel přiznat, že není zaměstnaný ani jako strážník.

Foto: MP Brno

Muž se v Brně vydával za městského policistu z Prahy

Hlídka ho upozornila, že v uniformě po Brně dál chodit nemůže, a tak si pětadvacetiletý Severočech navzdory osmadvacetistupňovému horku oblékl bundu.

Vzal na vědomí i informaci hlídky, že pokud by se znovu vydával za strážníka, mohla by mu uniformu odejmout.

Mladíka teď čeká správní řízení a hrozí mu pokuta.

Reklama

Výběr článků

Načítám