Hlavní obsah

Muž se před ministerstvem nezastřelil kvůli ivermektinu, uvedla policie

Praha

Muž, který se minulý týden zastřelil před ministerstvem zdravotnictví, nespáchal sebevraždu kvůli tomu, že by lékaři odmítli dát jeho ženě lék ivermektin. Spekulaci, která se objevila na sociálních sítích, dnes na webu pražské policie popřela její mluvčí Eva Kropáčová.

Před budovou ministerstva zdravotnictví našli mrtvého muže a u něj zbraňVideo: Aktu.cz

 
Článek

Padesátiletý muž se před budovou ministerstva na Palackého náměstí zastřelil ve čtvrtek večer. O motivech sebevraždy se spekuluje v některých médiích i na sociálních sítích.

Sebevrah u ministerstva zdravotnictví po sobě nenechal žádný dopis

Krimi

„Důrazně se ohrazujeme proti šíření nepravdivé informace, že muž spáchal sebevraždu z důvodu úmrtí jeho manželky na nemoc covid-19, které i přes jeho snahu nebyl podán lék ivermektin,” popřela jednu ze spekulací policejní mluvčí.

Vyšetřování případu podle ní spolehlivě prokázalo, že se tato informace nezakládá na pravdě. „Naše vyjádření potvrzuje i fakt, že muž nebyl ženatý,” dodala Kropáčová.

Padesátiletý muž se střelil do hlavy přímo před vchodem do sídla ministerstva zdravotnictví

Krimi

Právo v sobotu informovalo, že muž nezanechal na místě žádný dopis na rozloučenou, který by objasnil motiv jeho jednání. Podle zjištění redakce muž ve čtvrtek krátce po devatenácté hodině vystoupil z tramvaje na zastávce Palackého náměstí v centru Prahy a rovnou zamířil ke vchodu blízko stojící budovy ministerstva, kde dokonal svůj čin.

Lék proti parazitům ivermektin se používá při experimentální léčbě nemoci covid-19 ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně. Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) doporučoval lék distribuovat praktickým lékařům, ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) minulý týden uvedl, že by si jej sám nevzal.

Pět bludů o ivermektinu

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám