Hlavní obsah

Muž se poznal na záznamu z kamery a vrátil se do obchodu zboží zaplatit

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž, po kterém pátrala policie kvůli tomu, že odešel z pobočky Alzy v pražských Holešovicích se zbožím, které nezaplatil, se ve středu vrátil do obchodu a částku uhradil. Poznal se totiž na záznamu z bezpečnostní kamery, který byl zveřejněn.

Foto: Nicky Loh, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Zákazník se poznal na zveřejněném kamerovém záznamu a ve středu se dostavil na centrálu Alzy, aby zboží zaplatil,“ uvedla mluvčí obchodu Šárka Jakoubková.

Celá situace byla vyřešena smírem. „Souhlas s trestním stíháním jsme odvolali“ dodala mluvčí.

„Muž se dostavil také na služebnu policie k podání vysvětlení. Státní zástupce pak souhlasil se zastavením trestního stíhání,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Automat mu peníze vrátil

Muž v Alze nakupoval na konci prosince loňského roku. Za vybrané zboží chtěl zaplatit v hotovostním automatu, ten mu však peníze vrátil a zároveň mu vydal doklad o zaplacení.

Místo toho, aby o tom řekl personálu prodejny, vzal si peníze zpět a se stvrzenkou si šel pro vybranou elektroniku v hodnotě asi deset tisíc korun. Tím se podle policie dopustil trestného činu podvodu a hrozilo mu až dvouleté vězení.

Podle Jakoubkové muž pravděpodobně vložil do platebního automatu poškozenou bankovku, která nebyla přijata. „Z důvodu následné ojedinělé závady automatu byl zároveň vydán doklad o platbě, která však neproběhla.“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám