Hlavní obsah

Muž s nožem, kterého v tramvaji postřelili policisté, měl útočit už dřív. Hledají se svědci

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté vyšetřují závažný incident z poloviny března, při kterém museli zneškodnit v tramvaji na Výtoni muže hrozícího nožem. Obviněný je vzhledem k novým informacím podezřelý z dalšího útoku téhož dne a policie hledá svědky události.

Foto: Policie ČR

Muž obviněný z vyhrožování v tramvaji.

Článek

Agresivní muž řádil v tramvaji 18. března krátce před 17. hodinou poté, co jej řidič napomenul, aby si zakryl nos a ústa kvůli nařízení magistrátu v souvislosti s pandemií koronaviru (celostátní nařízení na nošení roušek v té době ještě neplatilo).

Muž s nožem ohrožoval lidi v pražské tramvaji, policisté ho střelili do nohy

Krimi

Muž neposlechl a podle svědků navíc začal řidiče ohrožovat nožem. Útočník neodložil zbraň ani po varování přivolaných policistů a ti ho postřelili.

Foto: Policie ČR

Muž obviněný z vyhrožování v tramvaji.

„V rámci vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že toto neměl být jediný incident, který má muž na svědomí. Ve stejný den okolo 10:45 hodin měl v tramvaji číslo 17 mezi stanicemi Výtoň a Palackého náměstí ohrožovat nožem dalšího cestujícího,“ sdělil v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Postřelený muž nejdřív na řidiče tramvaje vytáhl nůž, protože ten jej napomenul kvůli roušce

Krimi

„Žádáme proto svědky tohoto incidentu nebo muže, kterého měl tento podezřelý ohrožovat, aby se přihlásili na linku 158,“ upřesnil s tím, že policisté podezřelého obvinili z nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a násilí proti úřední osobě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám