Hlavní obsah

Muž přišel na řidičské zkoušky se dvěma promile v krvi

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaatřicetiletému muži, který v pondělí skládal řidičské zkoušky, naměřili policisté téměř dvě promile alkoholu v krvi. Zavolal je komisař. Řidič bude zřejmě popotahován kvůli podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může jít až na rok do vězení.

Článek

Komisař, který k muži po deváté hodině ráno nasedl do auta, aby posoudil, zda umí řídit a respektuje dopravní předpisy, po chvíli pojal podezření, že muž je opilý. Vytočil linku 158 a požádal o podrobení žáka autoškoly testům na alkohol.

Přivolaní policisté muži skutečně naměřili téměř dvě promile alkoholu v krvi. Provinilce zadrželi a převezli na služebnu.

Kromě neúspěšného složení zkoušek čeká žadatele o řidičský průkaz ještě další nepříjemnost. „Řidiči bude sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ sdělila ke kurióznímu případu pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám