Hlavní obsah

Muž přišel jeden večer o řidičák, druhý den při nehodě zranil šest lidí

Právo, jr
Starý Hrozenkov

Šest zraněných si vyžádala středeční nehoda u Starého Hrozenkova na Uherskohradišťsku. Za volantem jednoho z aut seděl mladík, kterému v úterý večer zabavili policisté řidičské oprávnění. Zřejmě nedal přednost vozu jedoucímu po hlavní silnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K nehodě došlo dnes v půl druhé odpoledne na hlavním tahu I/50. Osmadvacetiletý řidič vozidla BMW vyjížděl od místního bistra směrem na Starý Hrozenkov. Při tom zřejmě přehlédl ford jedoucí po hlavní silici směrem na Bystřici pod Lopeníkem,“ řekla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

„Došlo ke střetu, při kterém se zranil mladý řidič, jeho tři spolujezdci a také muž a žena z druhého vozidla. Řidič BMW utrpěl těžká zranění, která si vyžádala letecký transport do nemocnice v Brně. Ostatní byli se zraněním převezeni do Uherskohradišťské nemocnice,“ dodala Šabatová.

Alkohol u obou šoférů vyloučila dechová zkouška. Mladý řidič však řídil bez řidičského oprávnění. To mu předchozího dne večer policisté zadrželi na základě pozitivních testů na drogy.

„Pro přistání vrtulníku hasič vyhradili prostor. Po odletu vrtulníku byla komunikace průjezdná pouze kyvadlově,“ dodala mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám