Hlavní obsah

Muž před zraky malého chlapce ubodal jeho matku, odsedí si 18 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odvolací soud ve středu potvrdil čtyřiačtyřicetiletému muži z Jindřichohradecka osmnáctiletý trest vězení za to, že letos na jaře ubodal svoji bývalou přítelkyni. Zavraždil ji před zraky jejich tříapůlletého syna a ženiny matky, zasadil jí 36 bodných ran. Muž se k činu přiznal. Tvrdil však, že ženu zabít neplánoval. Jeho odvolání senát pražského vrchního soudu zamítl.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Podle nás se jedná spíš o trest nepřiměřeně mírný," prohlásil předseda senátu Jiří Lněnička. Státní zastupitelství však pro muže přísnější trest nepožadovalo. Muž podle soudce zavraždil ženu po předchozím uvážení, dlouhodobě jí zabitím vyhrožoval. "Napadl ji zákeřně v noci, v bezpečí jejího domova," dodal Lněnička s tím, že se neměla šanci ubránit. Muži také značně přitížilo, že činu přihlíželi syn a matka oběti.

Novorozence zavraždila a hodila do kontejneru. Soud jí potvrdil 17 let vězení

Krimi

Muž musí podle dnešního rozhodnutí soudu zaplatit ženině matce 700 000 korun odškodného. Podle soudce se zhroutila a má psychické problémy. Stejnou částku přiznal odvolací senát i synovi. "Jedná se o příšerný zážitek, který si ponese do konce svého života," uvedl Lněnička.

Muž musí ještě ministerstvu spravedlnosti uhradit 200 000 korun, které již chlapci poslalo. Odškodnění se dočká i druhý ženin syn, který však u její vraždy nebyl.

Tragédie se odehrála letos v březnu. Dnes odsouzený muž zjistil, že má jeho bývalá partnerka novou známost. V noci jí vlezl do domu, z kuchyně vzal kuchyňský nůž a v ložnici, kde spala s jejich malý synem, ji zavraždil. Zasadil jí 36 ran do obličeje i těla. Z místa uprchl a policie ho po několika hodinách zadržela na Jičínsku.

Probodla známému ruku tak, že zemřel. Dostala 12 let

Krimi

Mužův právník dnes v odvolání uvedl, že jeho klient vraždu svojí bývalé družky neplánoval. Odmítl tvrzení obžaloby, že si v autě schoval finanční hotovost a cennosti, a připravoval se tak na útěk. Větší obnos, který se však nenašel, si podle jeho slov ponechal už v garáži. Advokát také nesouhlasil s názorem prvoinstančního soudu, že byl útok brutální.

Muž prohlásil, že svého činu nesmírně lituje. "Chtěl jsem si s ní jen vyříkat všechny věci," uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám