Hlavní obsah

Do muže na dálnici na Frýdecko-Místecku narazila tři auta

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ohrožení života skončil chodec, kterého na dálnici D56 srazila v pátek vpodvečer hned tři auta. Muže záchranáři přepravili s vážnými zraněními do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Ke srážce došlo kolem 17:15 na hlavním tahu u Sviadnova ve směru na Frýdek-Místek v místě, kde je doprava svedena kvůli pracím na cestě do jednoho jízdního pruhu. „Došlo ke střetu muže, který zřejmě silnici přecházel, s několika vozidly. Předběžně se jedná o tři osobní automobily,“ sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla utrpěl chodec, jehož totožnost záchranáři během zásahu neznali, život ohrožující poranění. „Zasahující lékař zjistil zranění v oblasti hlavy a hrudníku. Stav pacienta vyžadoval uvedení do umělého spánku,“ popsal s tím, že záchranáři pacienta zaintubovali a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Postiženého zajistili pánevním pásem, krčním límcem a uložili do vakuové matrace.

Muž v Plzni přecházel ulici mimo přechod, zabil ho kamion

Krimi

„Muž byl letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice, kde jej záchranáři předali do péče urgentního příjmu,“ doplnil.

Policejní mluvčí Štětínská uvedla, že případné požití alkoholických nápojů u řidičů aut vyloučili policisté dechovými zkouškami, jejich výsledky byly negativní.

„Policisté jsou stále na místě, kde okolnosti dopravní nehody stále šetří,“ informovala kolem 20. hodiny s tím, že totožnost zraněného muže je prozatím neznámá. Po 21. hodině již byla silnice plně průjezdná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám