Hlavní obsah

Podezřelý z masakru na Kladensku je z vězeňské služby. Děti vyvázly

Muž, který v sobotu v Líském na Kladensku pravděpodobně zastřelil svou ženu, tchyni a pak sebe, je příslušníkem vězeňské služby. Potvrdila to mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová.

U místa tragédie v Líském lidé zapalují svíčky, na úřadě vyvěsili černý praporVideo: Novinky

 
Článek

„Případ, k němuž došlo v obci Líský, je nyní plně v kompetenci Generální inspekce bezpečnostních sborů, která si jej převzala,” uvedla k tragédii mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Na tragédii upozornili svědci, kteří popsali, že po 17:00 slyšeli zvuky připomínající intenzivní střelbu. Na místo pak dorazila zásahová jednotka a po několika výzvách, na které nikdo neodpovídal, násilím vstoupila do rodinného domu. Uvnitř byli tři mrtví lidé, dvě ženy a jeden muž, a jedno živé dítě.

„Dosavadní zjištění vedou k rodinné tragédii, kdy pravděpodobným pachatelem je muž, který byl nalezen mrtev. Kojenec je nyní v péči lékařů,” uvedla večer policie.

Podle prvotních informací se mohlo jednat o manželku a dceru, ČTK ale uvedla, že dcera je podle jejích informací v pořádku, protože byla u svého biologického otce.

Přežilo i druhé dítě, kterému je nyní teprve několik týdnů. Záchranná služba je odvezla do nemocnice, v ohrožení života není.

Foto: ivi, Novinky

Místo tragédie v Líském

I když byly podezřelé zvuky slyšet až v sobotu večer, je možné, že k tragédii došlo už dřív. Neustávající dětský pláč třítýdenního miminka se ozýval z domu minimálně už v odpoledních hodinách.

V obci v neděli vyvěsili černý prapor a u objektu, kde se tragédie stala, jsou zapálené svíčky.

V obci Líský u Slaného se stříleloVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám