Hlavní obsah

Muž podezřelý z vraždy prodavačky na Třebíčsku se sám přihlásil policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Čtyřicetiletý muž, který v sobotu v Moravských Budějovicích na Třebíčsku podle policie ubodal svou bývalou přítelkyni, se po třech hodinách sám nahlásil policii. Vraždu plánoval. Osmatřicetiletou ženu napadl kuchyňským nožem v prodejně, kde pracovala. Hrozí mu 15 až 25 let vězení nebo výjimečný trest, řekl v pondělí kriminalista Pavel Kubiš.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný z Moravských Budějovic je v policejní cele a čeká, zda ho soud pošle do vazby. S ženou se znal několik měsíců, věděl, kde pracuje jako prodavačka.

V sobotu 27. října přišel s nožem do prodejny. Počkal, až odejdou všichni zákazníci a ženu napadl. Zraněná se ještě dostala před obchod, kde zemřela. Podle Kubiše utrpěla velké množství bodnořezných ran.

Kriminalisté měli nezvyklé množství stop, uvedl Kubiš. Za dvě hodiny už totožnost muže znali. Sám se asi ve 14:30 přišel nahlásit na služebnu v Jemnici na Třebíčsku.

V neděli bylo zahájeno trestní stíhání podezřelého. „Je stíhán pro zvlášť závažný zločin vraždy spáchaný po předchozím uvážení a zvlášť surovým způsobem,” řekl Kubiš. Policie bude zkoumat jeho příčetnost. „Dělá se to obligatorně u všech těchto případů,” zdůraznil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám