Hlavní obsah

Muž podezřelý z oloupení Vietnamce se sám udal policii

– Železná Ruda
Právo, Patrik Biskup

Už jen malý krůček chyběl klatovským kriminalistům k dopadení pachatele loupežného přepadení vietnamského prodejce v Železné Rudě, ke kterému došlo před dvěma týdny. Ještě než si ale pro podezřelého došli, předběhl je a sám se na policii v pondělí přihlásil.

Článek

Zřejmě už tušil, že se smyčka kolem něho utajuje, a to obzvlášť poté, co policie zveřejnila záběry průmyslové kamery, na kterých je lupič celkem dobře vidět. Padesátiletý muž ze Sušice se snažil před policisty celou záležitost zlehčit.

„Přišel s verzí, že s prodejcem v obchodě vyřizoval nějaký problém,“ řekl Pavel Zoubek z klatovské kriminálky. Podle poškozeného požadoval muž směnu českých peněz za 15 tisíc eur.

„Když prodávající otevřel zásuvku, kde měl uložené peníze, pachatel mu stříkl do očí slzotvorný prostředek a udeřil jej dvakrát do obličeje,“ popsala přepadení mluvčí policie Dana Ladmannová.

Prodejce okamžitě zavřel šuplík, ve kterém měl peníze a začal utíkat. Lupič se za ním rozběhl a před prodejnou ho chytil. Prohledal mu kapsy a vzal mu tisíc euro a pět tisíc korun.

Starší passat bílé barvy měl připravený přímo před prodejnou, nasedl do něj a ujel. „Muž byl obviněn ze zločinu loupeže a hrozí mu až deset let vězení,“ uzavřel policista Zoubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám