Hlavní obsah

Muž po hádce se ženou zapálil auto i dům

Právo, pko
Brno

Hodně divoký předvánoční čas panoval v jedné z rodin v Babicích nad Svitavou na Brněnsku. V neděli nad ránem tam vyvrcholila manželská hádka a sedmapadesátiletý muž se rozhodl vyřešit neshody vskutku nečekaně – zapálil nejprve osobní auto stojící před domem a pak podpálil i nábytek ve třech místnostech v domě.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Muž nejprve zapálil auto a pak i dům.

Článek

Hasiči k domu dorazili krátce po deváté hodině, kdy jim bylo oznámeno hořící auto. Až na místě ale zjistili, že kromě auta hoří i samotný dům.

„Na místo se proto postupně sjelo devět hasičských vozů včetně automobilového žebříku. Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích museli použít dva vodní proudy. Jedním likvidovali požár uvnitř budovy. Druhý proud nasadili k hašení střechy, kam se plameny dostaly z jedné z místností,“ prohlásil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Muž nejprve zapálil auto a pak i dům.

Uhašením požáru ale ještě ranní drama nekončilo. S manželem – žhářem se totiž museli vypořádat přivolaní policisté. Nebyl to ale vůbec jednoduchý zákrok, muž byl opilý a jeho zatčení tak bylo poměrně dramatické, strážci zákona ho chytili mimo dům a k jeho zpacifikování museli použít i donucovací prostředky.

„Muž skončil na záchytce, ještě s ním nebyla možnost pracovat, jeho výslech bude možný nejdřív zítra,“ prohlásil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Při požáru vznikla škoda asi 750 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám