Hlavní obsah

Muž nepřežil brutální napadení za bílého dne

Novinky, Lenka Kadeřávková, Pavel Blažek
PRAHA

Mladý muž se krátce po páteční desáté hodině stal terčem brutálního napadení v Krymské ulici na Praze 10. Pachatel z dosud nezjištěných příčin po hádce 29letého muže napadl nožem. O brutálnosti útoku svědčí deset bodných ran v oblasti hrudníku a břicha, kterým mladík na místě podlehl.

Foto: Věra Mundlová

Zelené pivo a zelená Šumava, to je společné téma Josefa Helebranta z Heinekenu i Jiřího Mánka, náměstka ředitele SNPŠ.

Článek

Incident se odehrál nedaleko rušného centra Prahy, před zastavárnou Cash a přilehlým podnikem Milenium Cash Bar, kde se podle svědků romský mladík sešel s mužem středního věku. Dali si pivo a poté vyšli před bar, kde se začali hádat. Hádka vyvrcholila brutálním útokem.

"Asi v 10:48 hod jsme dostali hlášení o zraněném muži na Praze 10," informoval Právo tiskový mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř. V tu dobu však již byl podle sdělení lékařů napadený mladík mrtev.

Nůž hodil za bar a utekl

"Policejní rada případ kvalifikoval jako trestný čin vraždy. Pachatel je neznámý, jeho popis zatím není k dispozici pro média," sdělila pražská policejní mluvčí Iva Knolová pouze kusé informace. Mezi štamgasty z uvedeného baru v ulici se však šuškalo mnohé. "Já vim kdo je vrah," prohlásil s ledovým klidem starší muž, který na schůdku před barem popíjel pivo. Mluvit se mu nakonec však nechtělo.

Servírka z lokálu, která přivolala záchranku na místo, byla sdílnější. "Přišel sem a objednal si pivo. Já jsem mu ho dala na pult a on pak odběhl. Za chvíli přiběhl, hodil nůž za bar a utekl. Chlapi říkali, že to byl vrah," řekla s tím, že nůž si poté od ní vzala policie. Na otázku Práva uvedla, že se jednalo o "bílého" muže zhruba ve středním věku. "Já ho odsud neznám. Ani jsem si ho moc nevšimla," řekla.

Zákazníci baru: Zabitý mladík byl ze Žižkova

Majitel zastavárny sousedící s barem hned uvedl, že Rom k němu ráno přišel a snažil se mu prodat mobilní telefon. Nakonec se ale nedohodli. "Byla to Motorola a tu jsem za tu cenu nechtěl. Navíc on mi dluží stále sedm tisíc," řekl Právu. Podle něj mladík v těchto dnech opustil vazební věznici, kde byl kvůli trestnému činu ublížení na zdraví. Policejní mluvčí odmítla tyto informace od svědků komentovat.

Návštěvníci lokálu popsali Roma jako známého provokatéra, který měl u sebe vždycky nůž. Prý je ze Žižkova, ale tam už je moc známý, a proto chodí do hospody do Vršovic. Pobodání prý bylo přítomno nějaké děvče.

Podle ředitele Obvodní policie v Praze 10 Karla Adamce je zatím jisté jen to, že pachatelem vraždy byl muž. Z výpovědí svědků zatím vyplynulo, že mezi muži asi došlo ke slovní potyčce, která pak vyvrcholila fyzickým útokem, uvedl Adamec. Loupežný motiv policie zatím neprokázala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám