Hlavní obsah

Muž nenahlásil krádež dokladů. Někdo si na ně vzal úvěr, mobil a kompenzační bonus

– Praha

Nezamčené auto a nenahlášená krádež dokladů zkomplikovaly život muži z Prahy. Někdo si na jeho doklady vzal kompenzační bonus v souvislosti s koronavirem, domluvil úvěr a koupil mobil. Policie ve čtvrtek zveřejnila záběry podezřelého.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý z podvoduVideo: Policie ČR

 
Článek

Poškozený muž si nechal v polovině dubna v autě peněženku s doklady, kterou mu někdo sebral. Následně si zařídil nové doklady, aniž by nahlásil ukradené. O měsíc později požádal jako osoba samostatně výdělečně činná v rámci covidu-19 o kompenzační bonus.

Poslanci odklepli bonus pro dohodáře

Domácí

„Protože se mu zdálo, že vyplacení bonusu nějak vázne, kontaktoval finanční správu. Tam s překvapením zjistil, že mu už kompenzace ve výši 19 500 Kč měla být vyplacena,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

O pár dní později mu přišla výzva k zaplacení splátky za mobil, který si však nekoupil. Muž proto vyrazil na policii, která zjistila, že na jeho doklady si někdo v bance vzal úvěr ve výši 100 tisíc korun. Policie ve čtvrtek zveřejnila záběry podezřelého z banky.

Muž je podezřelý z trestných činů podvod, úvěrový podvod a poškození cizích práv. Vzhledem ke spáchání činů v době nouzového stavu hrozí pachateli v případě odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z podvodu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám