Hlavní obsah

Muž na Znojemsku kašlal na námrazu a boural s hlavou z okénka. Majitelé obou vozů jsou už dávno po smrti

Novinky, kub
Znojmo

Kuriózní nehodu řeší policisté na Znojemsku, kde se dvaašedesátiletému řidiči nechtělo zdržovat s odstraňováním námrazy na předním skle auta, takže vyrazil na silnici s hlavou vystrčenou z okénka. Když schoval hlavu před vozidlem jedoucím v protisměru, naboural do něj. Nakonec se ukázalo, že obě vozidla jsou napsaná na majitele, kteří jsou již po smrti.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Řidič vyrazil do práce v pondělí před šestou ráno. „Nechtěl se zřejmě zdržovat odstraňováním námrazy z oken osobního auta. Místo toho si stáhl boční okénko a hlavu vyklonil ven,“ popsala svéráznou jízdu mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Mluvčí neupřesnila místo nehody, podle ní se stala na nepříliš frekventované silnici mezi menšími obcemi na Znojemsku.

Řidič měl namířeno do pět kilometrů vzdáleného zaměstnání, po ujetí zhruba poloviny trasy ale proti němu jelo jiné auto. „Hlavu schoval dovnitř. Vzhledem k tomu, že přes namrzlé čelní sklo vůbec neviděl ven, najel do protisměru a tím došlo k bočnímu střetu obou osobních vozidel,“ upřesnila mluvčí s tím, že muž jel dál a nehodu oznámila řidička z protisměru.

Auta zesnulých

„Na základě zjištěných informací se nám podařilo druhého účastníka této kolize během dvou hodin vypátrat. Ani jeden z nich neutrpěl zranění a dechové zkoušky byly negativní,“ sdělila Drahokoupilová.

Podle ní se ale při prověřování okolností nehody našly problémy s oběma vozidly. „Autu, které řídil muž, skončila platnost technické kontroly v květnu roku 2017 a navíc je evidované na osobu, jež před dvěma a půl lety zemřela,“ dodala policistka. Podobně je na tom i vozidlo řidičky, které je napsané na člověka zesnulého před čtyřmi měsíci. Policie případ dále prověřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám