Hlavní obsah

Muž na Sokolovsku unesl ženu. Dopadli ho s pomocí vrtulníku

– Sokolov
Právo, vor

Svou přítelkyni si v pondělí v pozdních večerních hodinách při útěku před policií vzal pod pohrůžkou použití dvou nožů jako rukojmí 40letý muž z Karlovarska. O pět let mladší ženě se ale podařilo následující den v nestřežený okamžik telefonicky upozornit polici na místo, kde se s partnerem na útěku nachází. Muže pak zadržela posádka vrtulníku.

Posádka vrtulníku zadržela únosce ujíždějícího autemVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obviněný muž měl v bytě v Sokolově sdělit 35leté ženě, se kterou byt společně užíval, aby si sbalila své osobní věci. Jako důvod jí měl uvést, že společně odejdou, protože ho hledá policie ohledně vydaného zatykače a jí si vezme jako rukojmí,“ uvedla ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Eva Valtová.

„Poté, co žena odmítla z bytu odejít, tak si měl muž vzít z kuchyňské linky dva nože a následně vyhrožovat, že s nimi ublíží sobě i jí,“ popsala mluvčí, jak muž přinutil ženu společně odjet autem pryč.

„O několik minut později muž zavolal na tísňovou linku 158, kde operátorovi oznámil, že jede se svou přítelkyní ve vozidle, má u sebe zbraň, chce se zabít a neručí za sebe,“ dodala Valtová s tím, že operační důstojník v pozadí hovoru slyšel ženu, která několikrát volala o pomoc.

Žena si zavolala pomoc

Únosce si pak vypnul telefon a policie rozjela rozsáhlou pátrací akci, přičemž nasadila i vrtulník. Žena žadonila u svého přítele, aby ji z auta pustil, ale ten to opakovaně odmítal.

Následující druhý den odpoledne využila unesená žena chvíle, kdy muž opustil auto, z mobilního telefonu zavolala na tísňovou linku 158 a oznámila přibližně místo, kde se nacházejí.

„Díky tomu byla dvojice po několika desítkách minut v rámci pátrací akce nalezena hlídkou vrtulníku letecké služby. Muž byl policisty na místě zadržen a druhý den byl na základě rozhodnutí Okresního soudu v Karlových Varech vzat do vazby,“ uzavřela mluvčí.

Muže policie obvinila ze zločinů vydírání, omezování osobní svobody a nebezpečného vyhrožování. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám