Hlavní obsah

Muž na Jihlavsku byl vtažen do lisu na zpracování sena

Právo, ČTK, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Třicetiletý muž z Dušejova na Jihlavsku zemřel v pátek při lisování sena. Neštěstí se stalo mezi mezi 11:00 a 17:25 přímo v areálu zemědělského družstva. Z doposud nezjištěných příčin byl vtažen do lisu. Jeho značně zdeformované tělo bylo nalezeno v napěchovaném vaku mezi senem.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Tragédie se stala v družstvu při lisování sena. Ilustrační foto

Článek

Informovala o tom mluvčí policie Jaroslava Slavíková. Tělo vyprostili hasiči a v Ústavu soudního lékařství v Brně bude provedena soudní pitva, dodala.

Proč byl muž u lisu sám a nalezen až po více než šesti hodinách, vyšetřuje Inspekce bezpečnosti práce. Lis podle lidí ze vsi po neštěstí zpracoval další fůry sena. Pravděpodobně se však jedná o pracovní úraz.

"Dohodli jsme se, že se k případu nebudeme vyjadřovat," řekl vedoucí rostlinné výroby ZD Zdeněk Pech. "Je to velká tragédie, jsou to naši sousedé, mají dvě malé děti a nedávno měli v rodině dvě úmrtí," řekla starostka Zdeňka Tajovská. Byl velmi aktivní, sportovec, hasič. Je to příjemná rodina, dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám