Hlavní obsah

Muž na Českolipsku spadl ze skály, hledaly ho vrtulníky s termovizí

Hasiči v noci na sobotu v obtížném terénu chráněné krajinné oblasti Kokořínsko na Českolipsku zachraňovali muže, který spadl z dvanáctimetrové skály. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Po zraněném pátraly i vrtulníky s termovizí.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vrtulník záchranářů v akci. Ilustrační foto

Článek

"Oznámení přijali hasiči ve 23:45 hodin, kdy jim bylo sděleno, že někde mezi Holany a kopcem Vlhošť spadl muž ze skály a nereaguje na volání," popsala mluvčí.

Na místě zasahovaly tři hasičské jednotky včetně dobrovolníků, muže hledaly i vrtulníky s termovizí. "Při svém pátrání hlídka policistů narazila na mladé lidi, kteří slyšeli volání o pomoc ze skal," dodala Štrauchová.

Jeden z mužů spadl ze skály, druhý zůstal nahoře. Zraněného hasiči na speciálních nosítkách donesli více než 300 metrů ve špatně přístupném terénu k záchrance.

"Bylo to opravdu náročné, chvílemi jsme lezli i po čtyřech,“ uvedl velitel družstva českolipských hasičů Jan Jech. Poté lezecká skupina hasičů zachránila i muže, který zůstal na skále.

Záchranka odvezla zraněného do liberecké nemocnice. "Měl zranění hlavy, hrudníku a zad a podezření na poranění páteře," řekl ředitel krajské zdravotnické záchranné služby Stanislav Mackovík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám