Hlavní obsah

Muž mířil v ulicích Jevíčka pistolí, chránil prý zlato. Policista ho sundal taserem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jevíčko

Ozbrojeného muže zpacifikovali policisté v ulicích Jevíčka na Svitavsku. O incidentu, který se stal už počátkem srpna, policie informovala ve středu. Muž podle svědků mířil pistolí kolem sebe. Hlídka podezřelého dostihla na náměstí, a když sáhl na zbraň, policista ho znehybnil taserem. Zásah zachytila kamera policie.

Muž hrozil v Jevíčku pistolí Video: Policie ČR

 
Článek

„Zadržení muže předcházelo oznámení, že jeden z místních obyvatel se pohybuje po městě a míří pistolí do okolí,“ sdělila mluvčí policie Eva Maturová.

Muže odpovídajícího popisu našla hlídka na náměstí. Policisté ho vyzvali, aby se nehýbal, muž ale místo toho sáhl pro zbraň.

„V ten moment zákrok nesnesl odkladu, kolegové ho po užití taseru znehybnili a odzbrojili,“ upřesnila mluvčí.

Zabiju se, křičel muž v centru Prahy a před policisty se střelil do hlavy plynovkou

Krimi

Následující prověřování ukázalo, že 38letý muž měl plynovou pistoli, kterou si podle svých slov pořídil na ochranu zlata a šperků, které nosí u sebe. Na veřejnosti s ní mával prý schválně, aby ukázal, že má zbraň, aby mu zlato nikdo nesebral.

Hlučný divák vytáhl v kině v Písku pistoli

Krimi

„Pistoli položil při platbě v obchodě i na pokladní pás ve chvíli, kdy sahal pro peněženku. Vzhledem k dalším zjištěným okolnostem ho hlídka eskortovala na psychiatrické oddělení, kde lékař rozhodl o jeho hospitalizaci. Jeho jednání je předmětem prověřování,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám