Hlavní obsah

Muž, který střelbou zahnal útočícího staforda, podle policie použil zbraň v krajní nouzi

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný postih nehrozí muži, který se minulý měsíc v Nebílovech na Plzeňsku snažil střelbou z legální pistole zabránit útoku stafordšírského teriéra na svoji matku. Volně pobíhající zvíře se vrhlo na chodkyni, která držela v náručí malého psa. Její syn několika výstřely staforda zahnal.

Muž střílel kvůli napadení psemVideo: Facebook firmy Kops

 
Článek

„Dospěli jsme k závěru, že muž použil zbraň v krajní nouzi. Neporušil tak žádný předpis,“ řekla Právu mluvčí policie Ivana Jelínková. Podle ní policie naopak poslala k přestupkové komisi majitele staforda. „Jednak zvíře řádně nezajistil, a navíc porušil vyhlášku obce o zákazu volně pobíhajících psů,“ doplnila Jelínková.

Rodina byla na výletě v Nebílovech. Když procházela kolem domů, zničehonic seskočil ze zdi domu pes a okamžitě se vrhl na ženu. Ta ztratila rovnováhu a upadla. Její syn, který pracuje u městské policie, se snažil zvíře zastrašit střelbou z pistole, kterou měl u sebe. Pes v reakci na výstřely utekl pryč. Žena utrpěla odřeniny a drobné pohmožděniny. Nikomu dalšímu se nic nestalo.

Na ženu na Plzeňsku zaútočil staford, její syn střílel

Krimi

Celý incident, který trval jen několik vteřin, natočila kamera z vozidla projíždějícího řidiče.

„Střelec nejdříve zkoušel maminku krýt vlastním tělem a stát mezi ní a psem, následně odehnat psa kopem, a když ani to nepomohlo, vytáhl zbraň, našel bezpečné místo, kam vystřelit, a vystřelil, aby nemusel psa zabíjet,“ uvedl pracovník firmy Kops, která video zveřejnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám