Hlavní obsah

Muž, který měl v Klatovech ubodat bývalého šéfa, podle policie vraždu plánoval

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Kriminalisté ve čtvrtek obvinili z vraždy 46letého muže, který měl ve středu v areálu dopravní firmy v Klatovech ubodat jejího majitele. Podle policie podezřelý svůj čin plánoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v KlatovechVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„V případě prokázání viny mu hrozí až 20 let vězení,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že vyšetřovatele navrhují pro obviněného vazbu.

Podle informací Práva jde o bývalého zaměstnance firmy, který dostal na sklonku loňského roku výpověď, protože kvůli dopravním přestupkům přišel o řidičský průkaz, a nemohl tak vykonávat dosavadní práci šoféra. Co bylo motivem činu, Korandová ale neuvedla. Podle jiného zdroje si muž šel zřejmě vybít na svém bývalém šéfovi vztek z frustrace, která se v něm kvůli ztrátě zaměstnání nahromadila.

Vrah v Klatovech čekal na oběť na pumpě. Policie řeší i požár u exmanželky podezřelého

Krimi

Podle svědků číhal útočník na příjezd Jiřího Ž. na benzinové čerpací stanici, která je v těsné blízkosti areálu společnosti. Zdejší prodavač uvedl, že si koupil pivo a čekal venku. Když přijel majitel firmy, vydal se za ním a zaútočil.

Okolí je zdrcené

Jiřímu Ž. už záchranáři nedokázali pomoci. „Lékař se snažil muže resuscitovat, ale nakonec musel na místě konstatovat smrt. Zranění bylo příliš vážné,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

„Všechny nás to zasáhlo, takový konec si Jiří Ž. nezasloužil. Všem ochotně pomohl,“ řekl na místě jeden z pracovníků firmy. Někteří ze zaměstnanců plakali, nic říkat nechtěli. Do řeči nebylo ani zdrceným členům rodiny. „Nezlobte se, ale nic říkat nebudu,“ uvedl otec mrtvého.

Ve firmě v Klatovech našli zavražděného šéfa firmy, policie zadržela podezřelého

Krimi

„Neznám souvislosti a příčiny, které k takovému činu pachatele vedly. Pana Ž. jsem znal osobně obchodovali jsme spolu, byl to pro mne normální slušný člověk. Když někoho propustí, tak je tam asi nějaká příčina. Pro zaměstnance bude šéf vždy ten špatný,“ uvedl jeden z klatovských podnikatelů.

Obviněného muže policisté prověřují také v souvislosti se žhářským útokem v bydlišti jeho bývalé manželky ve Velkém Boru. Tam jí někdo v úterý nad ránem zapálil dvě osobní vozidla.

Foto: HZS

Požár ve Velkém Boru na Klatovsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám