Hlavní obsah

Muž, který chtěl podpálit policejní služebnu, je ve vazbě

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Osmapadesátiletý muž, který chtěl v úterý odpoledne v opilosti podpálit policejní služebnu v Havířově, skončil ve vazbě. Ve čtvrtek o tom rozhodl soudce Okresního soudu v Karviné.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný v silně podnapilém stavu vstoupil do budovy Obvodního oddělení Havířov 1 s desetilitrovým kanystrem v ruce. Do budovy už vstupoval s úmyslem služebnu vypálit,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že muž začal benzin rozlévat v prostorách vestibulu a recepce nejen po stole a koberci, ale i po stěnách. „Zapalovač měl připravený v kapse kalhot,“ dodala.

Podpálím to tady, vystartoval na policisty v Havířově opilec a rozlil na služebně benzin

Krimi

Policisté stačili muže zpacifikovat dříve, než zapalovač použil, a kvůli podnapilosti jej převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

„Zadržený vysvětlil své jednání určitou naštvaností. Toho dne ráno byl zastaven hlídkou k silniční kontrole, během níž policisté zjistili, že má pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. V nedávné minulosti mu skončil trest zákazu řízení motorových vozidel a byl mu vrácen řidičský průkaz. Už tehdy důvodem odebrání byla jízda pod vlivem alkoholu,“ popsala, co žháře rozlítilo.

Muž z Havířova je obviněn z násilí proti úřední osobě ve stadiu pokusu, za což mu hrozí tři až 12 let za mřížemi. Na soudní líčení bude nyní čekat ve vazební věznici.

Reklama

Výběr článků

Načítám