Hlavní obsah

Muž kličkoval na koloběžce v protisměru brněnským tunelem. Auta musela brzdit

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na elektrické koloběžce a navíc v protisměru projížděl 31letý muž za červnové noci Pisáreckým tunelem v Brně. Jeho jízda plná kličkování a přejíždění z pruhu do pruhu, při níž jen se štěstím udržoval rovnováhu, neunikla pozornosti bezpečnostních kamer v tubusu tunelu. O případu ve středu informovali brněnští strážníci.

Muž na koloběžce jel v protisměru brněnským tunelemVideo: MP Brno

 
Článek

Řidiči několika vozidel museli kvůli muži na koloběžce na poslední chvíli brzdit a jen s velkým štěstím nedošlo ke střetu.

Když si nebezpečného počínání všimla hlídka městské policie, strážníci 31letého muže zastavili a vyzvali k předložení dokladů.

„Jeho kymácivé pohyby už od první chvíle naznačovaly, že může být pod vlivem alkoholu. Před hlídkou to ani nepopíral a po chvíli přiznal, že před jízdou hodně pil. Zároveň připustil, že danou situaci nezvládl, a tvrdil, že do protisměru prý vjel omylem,“ popsala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Po požáru chaty v Brně našli hasiči mrtvého člověka

Krimi

Dechová zkouška ukázala přes dvě promile. Strážníci tedy muže pobídli, aby koloběžku odstavil.

Muž je podezřelý ze dvou dopravních přestupků, po konzultaci s celorepublikovými policisty se případem bude zabývat správní orgán a noční jezdec může očekávat vysokou pokutu.

Foto: MP Brno

Muž na koloběžce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám