Hlavní obsah

Muž a žena vyhrožovali na sociálních sítích muslimům. Čeká je soud

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Jeden muž a jedna žena byli obviněni kvůli nevhodným komentářům na sociálních sítích, ve kterých vyhrožovali smrtí lidem muslimského vyznání. Opavská policie během několika dnů ukončí vyšetřování a chce oba poslat před soud za jejich příspěvky, ve kterých komentovali článek o nedávném teroristickém útoku ve Vídni.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Muž u Opavska a žena z Havlíčkobrodska vyhrožovali muslimům po útoku ve Vídni. Na snímku vyšetřovatelé před jednou z restaurací během útoku.

Článek

Jak sdělila mluvčí policie Zlatuše Viačková, oba případy jsou řešeny formou zkráceného přípravného řízení, pisatelům hrozí až tři roky za přečin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

Policisté z Orlickoústecka psali léta nenávistné komentáře o islámu

Krimi

„Podezřelý 51letý muž z Opavska prostřednictvím sociální sítě zveřejnil nevhodný komentář, kterým reagoval na tragické události ve Vídni. Ve svém příspěvku vyhrožoval usmrcením skupině obyvatelů muslimského vyznání,“ uvedla mluvčí.

Okamura zkritizoval mírný trest pro syrského přistěhovalce, spustil lavinu nenávisti

Krimi

Nezávisle na předcházející příspěvek byl následující den, pod stejnou zprávou, zveřejněn další nevhodný komentář. „Tentokrát ho zveřejnila 36letá žena z Havlíčkobrodska. Za vinu je jí kladeno, že v komentáři vyhrožovala usmrcením skupině obyvatelů muslimského vyznání,“ dodala mluvčí.

Muslimské hřbitovy se vzpírají a odmítají pohřbít atentátníka

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám