Hlavní obsah

Mrtvý muž nalezený v Lázních Bělohrad byl zavražděn, policie hledá svědka

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Jako vraždu vyšetřují kriminalisté nález mrtvoly, kterou našel v půli srpna kolemjdoucí v kukuřičném poli v lokalitě Nad Remízkem na katastru Horní Nové Vsi nedaleko Lázní Bělohrad na Jičínsku. Ostatky byly ve značném stádiu rozkladu. Na násilný trestný čin ukázaly výsledky provedené soudní pitvy, informovali v úterý krajští kriminalisté.

Kriminalista Luděk Čížek z hradeckého ředitelství policieVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Ačkoli policie zpočátku pracovala s několika verzemi - od náhlého úmrtí přes nešťastnou náhodu až po trestný čin - až pitva potvrdila, že byl muž zavražděn.

„Díky provedené analýze DNA a expertíze z oboru kriminalistické daktyloskopie jsme zjistili totožnost mrtvého. Jednalo se o padesátiletého muže, který byl od 31. července pohřešován,“ uvedl na úterní tiskové konferenci kriminalista Luděk Čížek. Podle police byl muž zavražděn právě onoho 31. července.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Hledaný podezřelý muž

„Tělo, které bylo nalezeno náhodným chodcem až po čtrnácti dnech od vraždy, bylo vzhledem k panujícím klimatickým podmínkám ve značném stadiu rozkladu,“ pokračoval Čížek s tím, že kriminalisté během vyšetřování získali informace o muži, jenž se měl v inkriminovanou dobu, tedy poslední červencový den zřejmě mezi 14. a 15. hodinou, v daném místě pohybovat.

Hledají muže s tetováním

„Mělo by se jednat o muže ve věku zhruba třicet let, robustnější postavy, asi 180 cm vysoký s velmi krátce střiženými vlasy. Měl být oblečený do tmavých kraťasů a tmavého trika, na krku má tetování s neznámým motivem. Jedná se o muže, který by mohl policistům poskytnout velmi důležitá svědectví,“ řekl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Kriminalista Luděk Čížek (vlevo) a policejní mluvčí Jan Čížkovský zveřejnili pravděpodobnou podobu hledaného muže.

Hledaný muž se mohl pohybovat ve starším voze značky škoda červené nebo vínové barvy, s nápisem na zadním okně pátých dveří. Na střeše vozu byly nosiče sloužící k uchycení zahrádky.

„Kdokoli by měl informace o tomto muži, prosíme, aby informoval policii na telefonním čísle 727 983 572 nebo lince 158,” dodal Čížkovský.

Trojnásobná vražda

Nález lidského těla na poli poblíž Lázní Bělohrad přišel jen dva dny po brutální trojnásobné vraždě v bělohradské části Prostřední Nová Ves. Z vraždy dvou žen, matky a dcery (57 a 29 let), a dvouletého dítěte mladší z nich byl obviněn 29letý muž. V době spáchání činu měl být údajně pod vlivem drog.

Soudce jej vzal do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až výjimečný trest. Podle slov obhájce obviněného bude zřejmě navrhovat přezkoumání duševního stavu svého mandanta, neboť ten se prý po duševní stránce necítí zdráv.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám