Hlavní obsah

Mrtvá schránka s falešnými eury sloužila imigrantům. Bankovkami platili ve Varech

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dva imigranti z Maroka čekající na udělení azylu v Německu, kteří o víkendu přijeli do Karlových Varů a platili v obchodech falešnými bankovkami, získávali podle policie padělaná eura z mrtvé schránky ukryté v autě. Schránku v Německu objevili tamní policisté poté, co na její existenci upozornili karlovarští kriminalisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelí muži a nalezené bankovkyVideo: Policie ČR

 
Článek

„V rámci vyšetřování případu falešných eurobankovek krajští karlovarští kriminalisté zjistili, že se na území Německa nachází tzv. mrtvá schránka, kde by měla být uschována další padělaná eura,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

Foto: Policie ČR

Auto, ve kterém se nacházela mrtvá schránka.

„Díky výborné spolupráci s německými kolegy proběhly ve středu na území Německa domovní prohlídky bytových a nebytových prostor. Němečtí kolegové na základě našich poznatků otevřeli osobní vozidlo, které sloužilo právě jako mrtvá schránka k přechování padělaných eurobankovek, a na místě zajistili větší množství padělaných kusů bankovek v nominální hodnotě 50 a 20 eur,“ pokračovala policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Auto, ve kterém se nacházela mrtvá schránka.

V případu je zatím obviněno pět lidí z padělání a pozměňování peněz. Oba Marokánce poslal karlovarský soud do vazby. Německá policie rovněž zatkla 24letého muže z Nové Role na Karlovarsku, který oba Marokánce do Česka přivezl.

Foto: Policie ČR

Nalezené peníze

„Německou policií byl zadržen na základě německého zatykače německými policejními orgány pro jinou násilnou trestnou činnost,“ upřesnila Böhmová.

Dalšími obviněnými jsou muži ve věku 20 a 23 let. Všichni společně o víkendu chodili v Karlových Varech po obchodech a snažili se falešné eurobankovky udat. „V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody ve výši až osm let,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám