Hlavní obsah

Motorkářská sezóna začala v Praze sérií čtyř nehod

Právo, Petr Blahuš
Praha

Sezóna motorkářů je už v plném proudu. Svědčí o tom i skutečnost, že se ve středu jen na území hlavního města staly během pouhých tří hodin čtyři nehody, ve kterých figurují muži na motorkách. Naštěstí při nich nikdo nezemřel.

Článek

První karambol se stal po půl jedenácté dopoledne v Roháčově ulici na pražském Žižkově, kde se srazilo osobní auto s motocyklem, řízeným pětadvacetiletým řidičem. Ten skončil s úrazem kotníku na ortopedické oddělení vinohradské nemocnice.

Už o necelou hodinu a půl se srazila další motorka s osobním automobilem v Benátské ulici na Novém Městě. „Třiadvacetiletý motocyklista byl s pohmožděným hrudníkem předán na chirurgii Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. A karamboly mužů na silných motocyklových strojů pokračovaly.

„Několik minut po poledni ošetřili záchranáři na nultém kilometru dálnice D11 třicetiletého řidiče motocyklu. Se zlomeninou kotníku a pohmožděnou krční páteří byl předán do péče zdravotníků ortopedického oddělení Fakultní nemocnice Na Bulovce,“ popsala už třetí nehodu motorkářů Ernestová.

Čtvrtá nehoda se udála před 14 hodinou na Novodvorské ulici v Praze 4. Čtyřicetiletý motorkář byl z ní s úrazem kolene převezen na chirurgii krčské nemocnice.

„Přesto, že chladné počasí skončilo teprve před několika dny, vyjížděly letos naše posádky již k devíti zraněným motorkářům. Během loňské sezony evidujeme 133 výjezdů k těmto dopravním nehodám, šest z nich skončilo tragicky,“ varovala Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám