Hlavní obsah

Motorkář srazil pěstí přecházejícího chodce a ujel

Právo, hon
Šenov

S vážným zraněním hlavy a mozku skončil v havířovské nemocnici 54letý muž, kterého ve čtvrtek odpoledne vážně srazil motorkář na přechodu pro chodce na Petřvaldské ulici v Šenově. Motorkář z místa činu ujel, policie po něm pátrá.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Událost oznámil svědek, který incident viděl. „Pachatel, při jízdě ve směru od Šenova na Petřvald na svém motocyklu tmavé barvy a nezjištěné značky přibrzdil u muže, který v tu dobu přecházel vozovku. Poté si zvedl kryt helmy a levou rukou muže udeřil do obličeje, načež poškozený upadl na silnici. Útočník z místa nehody ujel,“ uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Chodec utrpěl zranění mozku, se kterým byl okamžitě převezen do nemocnice v Havířově. Motiv útoku zatím není znám, protože policisté zraněného zatím nemohli kvůli jeho vážnému stavu vyslechnout. Policie případ prověřuje jako těžké ublížení na zdraví, za které hrozí pachateli až deset let vězení.

„Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli k tomuto případu podat jakékoliv informace, které by pomohly pomoci vypátrat pachatele tohoto závažného trestného činu, aby tak učinili na telefonním čísle 974 726 216 či na kterémkoliv oddělení Policie ČR, popřípadě na bezplatné lince 158,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám