Hlavní obsah

Motorkář předjížděl a naboural do odbočujícího auta, je vážně zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Moravskoslezští policisté prověřují další vážnou nehodu motocyklisty. Jednatřicetiletý muž na motocyklu Suzuki předjížděl v sobotu v Rychvaldě na Karvinsku kolonu aut a srazil se přitom s automobilem Renault, který odbočoval vlevo. Motorkář utrpěl těžké zranění, záchranáři ale ošetřovali také čtyři lidi v autě: čtyřiačtyřicetiletého řidiče, ženu a dvě děti. Uvedla to policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v sobotu okolo 18:00. "Dechová zkouška řidiče vozu byla negativní," uvedla Holčáková.

„Třicetiletý motocyklista utrpěl při střetu mnohočetná vážná poranění v oblasti končetin, hlavy a hrudníku. Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku, zaintubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Podle něj pro pacienta přiletěl vrtulník LZS a jeho posádka muže šetrně transportovala na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

„Při nehodě byly zraněny další tři osoby, které cestovaly v automobilu – čtyřicetiletá žena a dvě děti (5 a 8 let). Jejich poranění byla lehkého charakteru a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je týmy ZZS předaly na chirurgickou ambulanci v nemocnici Orlová. Dvaatřicetiletá žena, musela být na místě události ošetřena se známkami akutní stresové reakce,“ uzavřel Humpl.

Další vážné nehody motorkářů

Vážné nehody, jejíchž účastníci byli motocyklisté, se v Moravskoslezském kraji staly i v předchozích dnech. V pátek v Ostravě jednasedmdesátiletá řidička zřejmě nedala na křižovatce přednost v jízdě motocyklu, na němž jel jednačtyřicetiletý muž se čtyřicetiletou spolujezdkyní.

Spolujezdkyně při srážce utrpěla zranění, z nichž se bude léčit déle než šest týdnů, muž se bude zotavovat déle než týden. Ve čtvrtek v Šenově na Ostravsku zemřel sedmašedesátiletý motocyklista, kterého srazil řidič nákladního vozu, jenž si zřejmě počínal neopatrně při předjíždění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám