Hlavní obsah

Motorkář po silniční kontrole skončil v cele. Policisty upoutal kartonovou SPZ

Olomouc

Až deset let vězení hrozí motorkáři (44), kterého ve středu večer zastavili policisté na Velkomoravské ulici v Olomouci. Na motocyklu Kawasaki jel, přestože má zákaz řízení. Zároveň měl u sebe nelegálně pistoli a drogy. Právo o tom v pátek informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Střelná zbraň, kterou policisté zajistili u motorkáře.

Článek

Muž podle něj policejní hlídku zaujal na první pohled. Měl totiž na motorce registrační značku vyrobenou z kusu kartonu. Policisté záhy podle VIN kódu zjistili, že stroj nemá sjednané povinné pojištění a technická kontrola mu uplynula loni v červenci.

Řidič autobusu málem smetl policejní hlídku na dálnici D46, pak ujel

Krimi

„Řidič se při kontrole odmítl podrobit testu na jiné návykové látky i lékařskému vyšetření. Policisté zjistili, že má do října 2024 Okresním soudem v Olomouci uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. U řidiče navíc našli i krátkou střelnou zbraň s náboji ráže 9 mm včetně průkazu zbraně, ale na jméno jiné osoby. Muž není vlastníkem zbrojního průkazu,“ konstatoval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Krátká střelná zbraň s náboji ráže 9 mm, kterou policisté našli u motorkáře.

Při osobní prohlídce podle něj policisté u řidiče našli dva igelitové sáčky a skleněnou ampuli s bílou krystalickou látkou, kterou test identifikoval jako amfetamin / metamfetamin. Muž byl zadržen a skončil v policejní cele.

Foto: Policie ČR

Při domovní prohlídce u muže kriminalisté zajistili věci související s nelegální výrobou a distribucí drog.

„Na základě příkazu soudce Okresního soudu v Olomouci kriminalisté provedli domovní prohlídku v místě bydliště zadrženého muže. Při ní zajistili věci související s nelegální výrobou a distribucí drog. Dále několik desítek gramů sušené rostlinné hmoty obsahující látku THC, tři zbraně s náboji, několik osobních dokladů a kreditních karet na různá jména,“ podotkl Hejtman.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili i několik desítek gramů sušené rostlinné hmoty obsahující látku THC

Kriminalisté muže v pátek obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, dále z nedovoleného ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí. „Muži hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodal policejní mluvčí. Vyšetřovatelé dali podnět pro jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám