Hlavní obsah

Motorkář narazil do stojícího autobusu, posbíral střepy a utekl

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič motocyklu značky Yamasaki se ve čtvrtek srazil s autobusem městské hromadné dopravy linky 51. Nehoda se stala okolo půl šesté odpoledne v Ostravě-Martinově. Motorkář po nehodě uklidil silnici od některých částí svého stroje a utekl. Podle šetření policie motocykl nesplňoval podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Policejní mluvčí Gabriela Holčáková o nehodě informovala až nyní.

Článek

"Zatím neznámý řidič motocyklu při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, uvedl motocykl do smyku, načež s tímto upadl na vozovku a narazil do autobusu," uvedla Holčáková.

Autobus stál při střetu v protisměru jízdy motocyklisty. Poškozena byla obě vozidla.

Podle svědků nehody se řidič motorky začal chovat nestandardně. Posbíral některé části motocyklu, které pak na místě zanechal a dal se na útěk z místa nehody. Nezvyklé chování neznámého však zachytil jeden ze svědků prostřednictvím fotografií.

Dechová zkouška řidiče autobusu prokázala negativní výsledek. Policisté v průběhu šetření okolností nehody zjistili, že motocykl nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, pravděpodobně není registrován k provozu.

"Vzhledem k tomu, že řidič motocyklu mohl být při nehodě zraněn, pátrali policisté v okolí dopravní nehody spolu s přivolaným psovodem a služebním psem, aby vyloučili, že řidič zkolaboval bez pomoci. Motocykl byl policisty zajištěn," dodala Holčáková.

Policie ČR se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Jakékoliv informace k dopravní nehodě mohou případní svědci volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám