Hlavní obsah

Motorkář nabuzený pervitinem unikal policii i na jednom kole

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jízdu podezřelého řidiče na kradené motorce řešili policisté v Praze 4, kde jim začal ujíždět po výzvě k zastavení. Místy dělal dojem, že si při zběsile rychlé jízdě dělá z policejní hlídky dobrý den, například když zastavil, vzápětí ale znovu se strojem vyrazil vpřed, jindy se rozjížděl na zadním kole. Pronásledování, na které navázal muž pokusem o útěk, zaznamenala policejní kamera.

Motorkář ujížděl policii na KačerověVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorkář vzal před policií roha v neděli odpoledne poté, kdy ho chtěla kontrolovat hlídka v Michelské ulici. Jakmile se rozsvítily majáky na služebním vozidle, zabral za plyn a ujížděl.

„Na křižovatce ulic Vyskočilova a Michelská najel na chodník a zastavil. Když policista otevřel dveře od služebního vozidla, tak se řidič znova rozjel a vysokou rychlostí pokračoval v ujíždění. V jednom momentě málem srazil procházejícího chodce a projel křižovatku na červený světelný signál Stůj,” informovala v pondělí o incidentu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Muž se v Praze snažil ujet policejní hlídce. V rychlosti 80 km/h narazil do stromu

Krimi

Honička se nachýlila ke konci po zhruba dvou kilometrech u metra Kačerov, kde muž za jízdy odhodil helmu, motorku položil na silnici a před policisty se ještě snažil utéct. Snaha byla marná, skončil v poutech.

Kontrola v systému ukázala, že 28letý muž má úředně zakázané řízení a motorka byla v evidenci jako odcizená týž den na Praze 2. Byl podle mluvčí rovněž pod vlivem povzbuzující drogy pervitinu. Policie mladíka prověřuje kvůli podezření z maření úředního rozhodnutí, hrozí mu až dva roky vězení.

Motorkář ujížděl policii na kradeném stroji rychlostí až 180 km/h

Krimi

„Není ale vyloučeno, že v rámci dalšího prověřování dojde k rozšíření obvinění o trestný čin krádež. Celým případem se zabývají i kriminalisté specializující se na autokriminalitu, kteří nyní budou zjišťovat, za jakých okolností podezřelý k motorce přišel. Při výslechu totiž sdělil, že ji dostal od kamaráda,” dodala mluvčí.

Vyšetřovatelé rovněž žádají případné svědky divoké jízdy motorkáře, který účastníky silničního provozu podle policie ohrožoval, ať se ozvou na linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám