Hlavní obsah

Motorkář chtěl ujet hlídce, která ho změřila. Při nehodě se zabil

– Frýdek-Místek
Právo, den

Devětatřicetiletý motocyklista, který zemřel v sobotu ráno v ostravské nemocnici po páteční nehodě v Dobré na Frýdecko-Místecku, ujížděl policii. Právu to v sobotu odpoledne sdělila mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Další motorkář zemřel v sobotu po nárazu vlaku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté prováděli v pátek odpoledne silniční kontrolu s radarem, při které naměřili vyšší rychlost právě projíždějícímu motorkáři na motorce honda. Rozjeli se za ním, předjeli ho a za pomocí výstražného světelného znamení se ho snažili zastavit. Motorkář však zareagoval tak, že svůj motocykl otočil do protisměru, kde se při jízdě v protisměru postupně střetl se dvěma vozy,“ sdělila policejní mluvčí. Upozornila ještě, že následně bylo zjištěno, že motocyklista měl zákaz řízení.

Černý pátek na českých silnicích, od začátku roku zemřelo nejvíc lidí

Krimi

K nehodě došlo v pátek krátce po 17. hodině na dálnici D48, která musela být na nějakou dobu pro dopravu uzavřena.

„Záchranáři na místě nehody ošetřili také čtyři další osoby, jež cestovaly v osobním vozech. Šlo o dvě ženy a dvě děti. S lehkými až středně těžkými poraněními hlavně v oblasti hrudníku byly převezeny na úrazovou ambulanci frýdecko-místecké nemocnice,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V sobotu zemřel další motorkář

Policie vyjížděla v sobotu odpoledne k další nehodě v Moravskoslezském kraji. Jde již o čtvrtou tragickou nehodu od pátku. Tentokrát zahynul motorkář v Odrách na Novojičínsku.

„Dvaašedesátiletý motocyklista vjel v ulici Pohořská na železniční přejezd ve chvíli, kdy svítilo červené výstražné znamení. Čelně ho srazil motorový vlak. Motorkář zemřel na místě,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Nehoda se stala krátce po půl čtvrté odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám