Hlavní obsah

Motorista se podruhé narodil, pomohli mu obyvatelé Bohuslavic

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevyzpytatelný mikrospánek hrál hlavní roli při vážné nehodě ze středečního poledne, při které vjel sedmdesátiletý muž se svou dodávkou do protisměru, přerazil zábradlí a zastavil až v dvoumetrovém srázu v potoce.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Na místě neštěstí první zasahovali místní obyvatelé.

Článek

Řidič může hovořit o štěstí, při hrůzně vypadající nehodě utrpěl jen lehký otřes mozku. Následky ale mohly být mnohem vážnější, pokud by k nehodě okamžitě nepřispěchalo několik obyvatel z místní vesnice Bohuslavice u Zlína.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Převrácení auta bránili místní vlastníma rukama.

Po celou dobu, než přijela záchranka, zůstal řidič uvnitř nebezpečně nakloněného vozu. Několik mužů se proto od potoku do boku automobilu zapřelo vší silou, aby nedošlo k převrhnutí automobilu a případnému utonutí motoristy. Vůz po chvíli z boku raději zpevnili několika trámy.

Záchranáři přijeli po několika minutách, v tu dobu už slovenský řidič začal komunikovat. „Přesto si nepamatoval, co se vlastně stalo,“ uvedli svědkové. Z vozu poté vyšel s pomocí lékařů.

„Řidič je v pořádku, kontrola na alkohol byla negativní,“ dodala policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Vyprostit automobil z potoku musel až přivolaný speciální jeřáb hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám