Hlavní obsah

Monyová prožívala s manželem nepředstavitelné peklo, říkají přátelé

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Nepředstavitelná muka prožívala podle blízkých přátel v Brně zavražděná čtyřiačtyřicetiletá spisovatelka Simona Monyová. Před smrtí ji nedokázala ochránit místní policie, ani najatá ochranka. Pravděpodobně šílený sadistický manžel nakonec dokonal dílo, které doutnalo nejspíš několik měsíců, možná i let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Simona Monyová

Článek

„Dlouho o tom mlčela, ale když se rozpovídala, bylo to až k neuvěření. Snad nejhorší horor v poslední době prožila Simona ve chvíli, kdy se již po domluvě odstěhovávaný manžel zase vrátil domů a chytil Simoninu oblíbenou kočku. Držel ji za zadní nohy a živým zvířetem mlátil Simonu i do kuchyňské linky tak dlouho, až nebohé zvíře ubil. Poté ještě nutil na smrt vyděšenou manželku, aby krev, zbytky tkání a zvířete urychleně uklidila. Přitom do ní kopal. Bylo to až k neuvěření. I to, jak to věcně popisovala. Taky mi řekla, že po tomto zážitku zavolala na policii v místní části Obřany, kde bydlela. Nikdo prý nepřijel a telefon jí položili s tím, že může být ráda, že se vlastně nic nestalo,“ převyprávěl Právu nedávné svědectví části hororu blízký spisovatelčin kamarád.

Prapůvodem vztahu mezi Monyovou a dřívějším kameramanem Borisem Ingrem, který je oficiálně jediný konkrétně podezřelý z vraždy ženy, byla velká láska obou lidí, kteří již měli předchozí zkušenosti. Zlom podle důvěryhodných zdrojů nastal zřejmě v době, kdy Monyová nejenže sklízela jeden úspěch za druhým, ale navíc zjevně nebyla příliš po chuti své tchýni.

Dříve idylický vztah

Z bývalého navenek téměř idylického vztahu mezi úspěšnou ženou a jejím manželem, který byl i vydavatelem jejích knih, se pak stalo dlouho nepozorované drama. Zřejmě mnohem víc z otřesných scén, které se pravděpodobně mohly odehrávat i před třemi dětmi, přinese soud - pokud bude veřejný.

Do té doby však musejí dát lékaři Ingra dohromady. Podle policistů bude schopen prvního výslechu nejprve v pondělí. „Výslech bude mít na další postup klíčový význam. Teprve po něm se ukáže, zda bude vzneseno obvinění,“ uvedla k případu policejní mluvčí Petra Vedrová. [celá zpráva]

O popularitě spisovatelky svědčí i skutečnost, že ČT zařadila na úterý večer reprízu filmu podle její knihy Tchýně a uzený. Podle informací Práva spisovatelku, která vydala přes 30 knih, čekala rovněž výhodná smlouva na scénáře seriálu pro TV Nova. Honorář se měl pohybovat v miliónech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám