Hlavní obsah

Mlha spustila v Praze seriál nehod a kolon

– PRAHA • Aktualizováno

Nehody a zase nehody. S karamboly všeho druhu se od časného rána potýkají řidiči v celém Česku. Mlha a mokré silnice udělaly své, řidiči nezvolnili a neštěstí na sebe nenechala dlouho čekat. Vážná situace je na řadě míst v Praze.

Článek

Špatná dopravní situace je od rána kolem Barrandovského mostu. Nehoda tří vozů na křižovatce ulic Štěpařská a K Barrandovu přiměla policisty ráno tento frekventovaný výjezd z města k dálnici D5 zcela uzavřít.

Při nehodě byli lehce zraněni dva lidé. Šedesátiletý muž utrpěl zranění hlavy a bérce, s lehkými zraněními vyvázl také devětatřicetiletý muž. Oba byli podle mluvčí záchranné služby převezeni do motolské nemocnice.

"Od ranních hodin byla doprava od Barrandovského mostě až na pražský okruh zcela uzavřena, nyní se jezdí na stupni číslo pět. Jsou tu husté, pomalu popojíždějící kolony," řekl Tomáš Strnad z Dopravního informačního centra Praha.

Veškerou dopravu policie svedla do ulice Strakonická a Lamačova. "Žádáme řidiče, aby respektovali pokyny zasahujících policistů a úsek projížděli s maximální opatrností," řekla mluvčí policie Dana Slabochová.

Problémy kolem Prahy

Nehody komplikují od rána provoz i na dalších místech Prahy a v jejím okolí. Problémy jsou na příjezdech do metropole po dálnicích D1, D5 i D8. S problémy musí řidiči počítat také na Průmyslové a celém dopravním okruhu městem.

Čtyři zraněné si vyžádala srážka několika vozidel, která se stala ve čtvrtek před devátou hodinou na silnici první třídy číslo čtyři u odbočky na Solenice. Tři skončili na chirurgické ambulanci v Příbrami, jeden na ortopedii.

Reklama

Výběr článků

Načítám