Hlavní obsah

Mlha a náledí připravily trápení řidičům

Aktualizováno

Řidiči směřující ve čtvrtek ráno do hlavního města měli vážné problémy hned na dvou rychlostních silnicích, a to na R6 na Kladensku a na "mladoboleslavské" R10 nedaleko za Prahou. Na obou se udály havárie, kvůli nimž byl provoz zastaven, a kolony se během dopoledne rozjížděly jen pomalu. Provoz komplikovala hustá mlha a také namrzající silnice.

Foto: www.požáry.cz

Nehoda kamiónu s banány na R10

Článek

Na 10. kilometru R10 ležel od středečního večera kamión přes celou šířku. Navíc se v místě nehody vysypalo na 20 tun banánů a vylila nafta. Silnice byla přes sedm hodin uzavřená v obou směrech. Při nehodě se lehce zranil slovenský řidič kamiónu, alkohol nepil.

„Nehoda se stala kolem 22. hodiny. Tahač s přívěsem jel od Prahy, havaroval, převrátil se na bok a zatarasil všechny čtyři pruhy v obou směrech,“ uvedla mluvčí policie pro Prahu-venkov Markéta Johnová.

Kolem páté hodiny ráno policie obnovila dopravu ve směru na Mladou Boleslav, směr na Prahu je od půl deváté průjezdný jen odstavným pruhem. Kolona podle informací Radiožurnálu sahala na 18. kilometr a objízdná trasa přes Starou Boleslav také stála. Plně průjezdná byla silnice až po poledni.

Dopoledne se stala další nehoda dvou aut na 63. kilometru R10. Policie dopravu odkláněla.

Na R6 hromadná nehoda

Hromadná nehoda deseti aut ve čtvrtek brzy ráno uzavřela také rychlostní silnici R6 ve směru na Prahu na 10. kilometru u Pavlova na Kladensku. Silnice byla uzavřena do desáté hodiny.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Na místě bylo šest zraněných i zranění. „Nejsou to snad žádná vážnější a život ohrožující zranění," řekla Právu mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Někteří řidiči stojící v koloně se podle zpravodaje Radiožurnálu otáčeli a jedli zpět, což je v mlze velmi nebezpečné.

Kolona sahala až na 14. kilometr. Policie doporučovala sjet na exitu u Velké Dobré, výjezd na Unhošť byl už zablokovaný.

Foto: ŘSD

Kolona v mlze na D1 před Prahou

Kolony se před devátou hodinou ráno začaly tvořit i na hlavním příjezdu do Prahy, na dálnici D1. Na 12. kilometru se srazila dvě auta a zablokovaný je levý pruh. Na místě se rychle utvořila kolona. Byla asi dva kilometry dlouhá.

Havárie na Liberecku

Dopravu v nížinách komplikuje velmi silná mlha, dohlednost je často jen kolem 100 metrů.

Na severu Čech zase řadu nehod způsobila námraza na silnicích. V půl deváté byly na zhruba dvacetikilometrovém úseku z Jablonného v Podještědí do Liberce čtyři nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám