Hlavní obsah

Mladý řidič vyjel na Břeclavsku na betonové zábradlí

Právo, miv
Břeclav

Možná nepozornost, možná nepřiměřená rychlost se v pondělí ráno vymstila jednadvacetiletému řidiči osobního vozu. Na silnici z Podivína do Lednice na Břeclavsku havaroval v levotočivé zatáčce.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči museli auto na zábradlí zajistit před pádem pod most.

Článek

Před sedmou hodinou ranní mířil mladý řidič ve fordu k Lednici. V zatáčce, kterou se dlouhý rovný úsek opravené cesty stáčí na most přes Dyji, se dostal na kraj cesty. Betonové vodicí panely tam chrání zábradlí mostu. Automobil ale po betonových blocích vyjel nahoru a zastavil se na poškozeném zábradlí.

Autobusu se u Břeclavi srazil s dodávkou převážející bazén. Šest zraněných

Krimi

Hasiči nejprve museli vrak vozu zajistit před zřícením pod hráz řeky, až potom dokázali z auta dostat ven řidiče. Přivolaný vrtulník jej transportoval do brněnské nemocnice.

„Podle předběžného šetření je pravděpodobné, že se řidič dostatečně nevěnoval řízení a v důsledku nepřiměřené rychlosti havaroval. Dechovou zkouškou bylo vyloučeno, že by na události měl podíl alkohol,“ uvedl k nehodě policejní mluvčí Petr Zámečník. Poté, co policisté místo zdokumentovali, hasiči dostali pokroucený vrak auta zpět na silnici.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči museli auto na zábradlí zajistit před pádem z mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám