Hlavní obsah

Mladý řidič smetl v Ostravě na přechodu ženu a ujel. Policie ho našla

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravské policii se podařilo dopadnout řidiče, který 5. listopadu srazil a vážně zranil ženu na přechodu pro chodce v Ostravě-Porubě. Kriminalisté zjistili, že jedním z důvodů, proč řidič od nehody ujel, je skutečnost, že mu soudy v minulosti opakovaně uložily zákaz řízení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v ranních hodinách na Opavské ulici, kde řidič osobního auta narazil do třiadvacetileté ženy, která přecházela po přechodu. K nehodě došlo poté, co jiný řidič dával ženě přednost a viník nehody jel v sousedním levém jízdním pruhu. Žena byla po nárazu vymrštěna do vzduchu a poté dopadla na vozovku, řidič z místa ujel.

Policie požádala veřejnost o pátrání a během několika dnů se dostala na jeho stopu. Zjistila, že soudy mu v minulosti uložily několik zákazů činnosti, takže řidič nesmí usednout za volant až do roku 2021. Vyšlo také najevo, že spolu s řidičem v autě cestovala také další osoba.

„Policejní komisař zahájil trestní stíhání 21letého muže z Novojičínska pro trestné činy těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodala mluvčí policie Gabriela Holčáková. Hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám