Hlavní obsah

Mladý muž si okrádáním seniorů přišel na 800 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zadržela osmadvacetiletého muže, kterého obvinila, že nejméně rok okrádal seniory v celé ČR. "V dosud zadokumentovaných 36 případech tak způsobil škodu téměř 800 000 korun," sdělila mluvčí pražských policistů Ivana Ježková. Muž je podezřelý z krádeže a porušování osobní svobody, hrozí mu až pět let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle mluvčí mladík od srpna loňského roku oslovoval na ulicích seniory a snažil se jim namluvit, že je známý jejich příbuzného, kterému chce splatit dluh a navíc mu přivezl výslužku ze zabíjačky. Prohlásil také, že kvůli splacení dluhu potřebuje rozměnit pětitisícovou bankovku, a nechal se pozvat do jejich bytu, kde jim v nestřežené chvíli odcizil našetřené úspory. Pak odešel s tím, že přinese z auta slíbenou zabíjačku, ale už se nevrátil.

"Nejstaršímu poškozenému je 92 let a nejvyšší částka, kterou si pachatel odnesl, byla 160 000 Kč," uvedla mluvčí.

Dodala, že policisté varují starší občany, aby nebyli příliš důvěřiví a aby si ověřovali informace, které jim cizí lidé při žádosti o pomoc nebo službu sdělují. Pachatelé většinou vypadají velmi důvěryhodně, upozornila Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám