Hlavní obsah

Mladý motorkář zemřel při předjíždění dvou aut, těžce zranil chodce

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek večer v Liberci - Krásné Studánce. Zemřel při ní 23letý motorkář, který předjížděl dvě osobní auta. Po havárii se motorka srazila ještě s mladým chodcem, který byl těžce zraněn.

Článek

Motorkář se při předjíždění aut střetl s protijedoucím vozem Audi A4, poté srazil přibližně stejně starého chodce.

"Mladík leží s vážným poraněním hlavy na anesteziologicko-resuscitačním oddělení liberecké krajské nemocnice a je ve stabilizovaném stavu,“ řekla mluvčí nemocnice Alexandra Kittnerová.

Nehoda se stala po sedmé hodině večer v Hejnické ulici. Podle policejní mluvčí Vladimíry Šrýtrové předjížděl motocyklista na stroji Yamaha nepřiměřenou rychlostí Škodu Octavia a audi. V protisměru se však objevilo další auto.

"Motocyklista strhl yamahu do mezery mezi oběma auty. Manévr ale nezvládl, a zavadil o zadní část audi. Motocykl se dostal do smyku, porazil chodce a najel do stromu," dodala Šrýtrová.

Řidič stříbrného audi po nehodě nezastavil a ujel. Policisté po něm pátrají, potřebují jeho svědectví o okolnostech neštěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám