Hlavní obsah

Mladíka soudí za vraždu spolužačky. Doufám, že ji to bolelo, napsal po činu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Ve škole zalhal, že ho bolí hlava. Po uvolnění z vyučování zamířil 18letý Daniel Miarko do Zdemyslic na Plzeňsku, kde si počíhal na bývalou spolužačku Terezu (18) a pak ji podle státního zástupce brutálně ubodal. Tragédii z letošního května začal ve středu projednávat Krajský soud v Plzni.

BEZ KOMENTÁŘE: Daniel Mirko u souduVideo: Patrik Biskup, Jiří Šolc, Právo

 
Článek

„Terezu jsem chtěl zabít. Rozhodl jsem se týden před činem. Vedla mě k tomu zpráva, že má přítele. Vzal jsem doma dva nože, kdybych náhodou jeden ztratil. Odjel jsem do bydliště Terezy a tam ji zavraždil,” uvedl před soudem Miarko.

Podle svých slov byl do ní zamilovaný. „Myslel jsem na ni každý den. Byli jsme přátelé a trávili spolu hodně času. Doufal jsem v něco víc než přátelství,“ dodal.

„Když jsem vešel k Tereze do domu, byla na záchodě. Jakmile vyšla ven, začala na mě křičet, ať jdu pryč. Jen jsem stál a mlčel. Když se otočila, chytil jsem ji za krk do kravaty, strhl na zem a ubodal. Zasadil jsem jí asi čtyři rány nožem do hrudníku. Z šoku jsem utekl z domu do Zdemyslic, aniž bych se přesvědčil, jestli Tereza žije. Napsal jsem rodičům a dalším kamarádům, co jsem udělal,” uvedl obžalovaný s tím, že asi po půlhodině přijela jeho matka a odvezla ho zpátky na místo činu.

Miarko ještě doplnil, že ho Tereza brala jen jako kamaráda. „Nic intimního jsme spolu neměli. Nechtěla vztah. Několikrát jsme spolu strávili noc, ale nikdy k ničemu nedošlo. Jen jsme si povídali,” dodal Miarko.

Až 20 let vězení

Mladíkovi hrozí za vraždu, kterou údajně předem připravoval, až 20 let vězení. Motivem měla být neopětovaná láska. „Doufám, že ji to bolelo. Když ji nebudu mít já, tak ji nebude mít nikdo,“ napsal krátce po činu na sociální sítě.

Z obžaloby vyplývá, že si s myšlenkou zabít Terezu zahrával několik měsíců. „Definitivně se rozhodl několik dní před činem, kdy dostal informaci o tom, že si měla najít přítele. Od té doby začal vraždu plánovat,“ uvedl státní zástupce Jiří Richtr.

Věděl, že se kamarád chystá vraždit. Nic neudělal

Krimi

Podle něho obžalovaný přijel do Zdemyslic vlakem. „Nejprve se přesvědčil, že rodiče poškozené ani nikdo jiný není doma. Poté se vrátil na nádraží, kde čekal na její příjezd. Za opasek si zastrčil dva nože a pak dívku sledoval domů, kam za ní vešel a překvapil ji,“ pokračoval žalobce.

Psal na sítě

Tereza jej požádala, aby odešel z domu pryč. „Když se k němu otočila zády, chytil ji jednou rukou za krk do tzv. kravaty a povalil na zem. Když ležela na zádech, postupně jí zasadil několik bodných ran do hrudníku a krku,“ popsal Richtr dramatické okamžiky.

Foto: Simona Nálepková - Simona Photo Praha

Tereza milovala zvířata…

Útočník potom z místa odešel a na sociální sítě napsal. „Je mrtvá.“ K tomu ještě přidal obrázek usměvavého smajlíka. Vzápětí zprávu ještě rozšířil: „Udělal jsem jí toho dost. Doufám, že ji to bolelo. Když já nemůžu mít ji, tak ji nebude mít nikdo.“

Jako důkaz toho, co provedl, sdílel fotku, na které má kalhoty potřísněné krví. Komentuje ji slovy: „Byl jsem ve stresu, tak nemám její mrtvolu, ale na oblečení je krve dost.“ Pak dodal: „V této hře neexistují pravidla, zákony a omezení. Je konec, půjdu do vězení. Měl jsem ji rád.“

Kamarád o činu věděl

Tělo v tratolišti krve našla sousedka, kterou poslala podívat se do domu matka Terezy, když jí dcera nebrala telefon. Vrah se v tu dobu pohyboval kousek za obcí a telefonoval se svou matkou. Řekl jí, že si vzal z domova dva nože a zabil Terezu. Pak se s ní rozloučil se slovy, že je špatný člověk a že už se neuvidí. Žena pak rychle sedla do auta a vyrazila na místo. Syna našla mezi Zdemyslicemi a Žákavou. Společně odjeli k domu, kde k vraždě došlo. Tam policistům oznámila, že pachatelem je Daniel.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Daniel Miarko ve středu u soudu

V průběhu vyšetřování vyšla najevo další děsivá skutečnost. Podle informací Práva se Daniel tři dny před vraždou se svým plánem svěřil jednomu z nejbližších kamarádů, 18letému mladíkovi. Ten nejenže držel jazyk za zuby, ale nezavolal policii ani poté, co mu Daniel napsal, že Terezu právě zabil. Naopak mu nabízel alibi a radil, jak se z té šlamastiky dostat. Policie už ho obvinila z neoznámení trestného činu. Hrozí mu za to až tři roky vězení.

Vraždu spolužačky na Plzeňsku sdílel mladík na sociální síti

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám