Hlavní obsah

Mladíka, který týral štěně, prý napadli. Policie o ničem neví

– Prachatice
Právo, orh

Policisté už vyslechli 24letého mladíka z Prachatic i jeho známé kvůli videu, na kterém týrá psa. Podle některých zdrojů byl napaden a musel být ošetřen v nemocnici. Policistům však zatím nic nenahlásil. Muži hrozí za týrání zvířat až dva roky vězení.

Foto: Jihočeská televize

Muž týral v Prachaticích psa.

Článek

„Podle toho, co vím, jej zmlátili tři muži a musel být ošetřen v nemocnici,“ sdělil Právu na náměstí v Prachaticích známý muže. Policisté však v souvislosti s případem žádné napadení nevyšetřují. „Takový případ jsme neměli nahlášený,“ uvedla mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Video, na kterém muž drastický týrá psa, když ho tahá za krk, škrtí ho a kope do něj, vzbudilo vlnu pobouření. Řada lidí mu na internetu vyhrožuje a nedokážou se s tím smířit ani nejbližší známí rodiny.

„Tohle je něco neomluvitelného. Šokovalo mě, že se smál, i když jsme o videu věděli. Už v minulosti měl problémy s agresivitou, když napadal dívky. Vyrůstal pouze s matkou a ta mu dovolila naprosto všechno. Nyní se jí to vymstilo, a dokonce ho hájí i teď,“ konstatovala žena, která rodinu velmi dobře zná. Zmínila, že mladíka vyhodili ze střední školy a potom se prý jen tak flákal.

Peníze na léčbu

V místě trvalého bydliště v Prachaticích nebyla matka ani její syn v pátek dopoledne k zastižení. Pod petici, která žádá pro muže, jenž týral psa, maximální možný trest, se podepsalo už přes 21 tisíc lidí. Policisté jsou na začátku vyšetřování, ale už vyslechli mladíka a svědky. „Případ je teprve na začátku, provedli jsme některé úkony řízení včetně výslechů,“ podotkla mluvčí Joklová.

Štěně je po útocích mladíka ve velmi vážném stavu ve veterinární ordinaci ve Vimperku. Ta dostává stovky žádostí o adopci a zřídí i transparentní účet, kde budou lidé moci přispívat na léčbu štěněte. „Jelikož byla nutná speciální diagnostika, převezli jsme štěňátko na referenční kliniku,“ informuje veterinární tým o posledním vývoji v léčbě štěněte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám